Voetreflex & Healing

Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze die duizenden jaren geleden al door Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen werd toegepast. Men gaat hierbij uit van het Holistisch mensbeeld; lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze therapie helpt het evenwicht in de mens te herstellen, waarbij niet alleen naar de klachten gekeken wordt, maar ook naar de oorzaak die achter de klachten ligt.

Ieder orgaan en weefsel heeft een reflexpunt op de voeten. Door deze reflexpunten te behandelen (masseren) ontstaat er een betere doorbloeding in de energiebanen en organen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt hierdoor geprikkeld en gestimuleerd.  Ook de afvoer van afvalstoffen (via het lymfesysteem) wordt hierdoor bevorderd.

Daarnaast geeft de behandeling een zeer ontspannende werking, waardoor zowel lichamelijke als geestelijke rust wordt ervaren. Voor meer informatie zie www.vnrt.nl

Chinflexmassage

Er zijn grote verschillen tussen de Chinese en de westerse reflexzonemassage. Het verschil zit in
het combineren van de reflexzones met de meridiaanbanen (energetisch verbindingssysteem in het lichaam) en acupunctuurpunten. Ook worden er andere massagegrepen gebruikt. Omdat veel meridiaanbanen op de voeten beginnen worden knieën en onderbenen altijd mee gemasseerd, waardoor een goede doorstroming op gang komt en het effect van de voetreflexbehandeling vele malen groter wordt.

Chinese voetmassage is ook prima te gebruiken in een Wellness massage. Wat denkt u van een massage met een speciale olie waarbij knieën, onderbenen en voeten gemasseerd worden? Er ontstaat zo een diepe ontspanning en vitaliteit waarvan u heerlijk kan genieten.

-Shamballa

Shamballa is liefde en vrijheid. De energie waarmee gewerkt wordt (de Mahatma energie) bestaat uit licht en liefde. Licht is niets anders dan informatie en kennis. Liefde is verbinding en is onvoorwaardelijk. Verbinding met de oerbron van alles, met de aarde en alle wezens op aarde.
Shamballa helpt je herinneren wie je in wezen bent. Dat is “heel worden” (healing).
Door handoplegging stroomt de energie naar die plaatsen waar het nodig is en waar het mag zijn.
Het bevordert balans en harmonie, maar vooral ook rust en ontspanning. Het versterkt de eigen herstelkracht waarbij niet vergeten wordt dat ieder recht heeft op zijn/haar eigen proces